Vachtverzorging:


De vachten van de doodles zijn heel verschillend.

Fleecevacht: de haren voelen vaak licht en zijde zacht aan.

Er zijn 2 soorten fleecevacht: de fleece en de curly fleece, de curly fleece heeft meer krullen dan de fleece.

Wolvacht/curly: de vacht is veel dikker dan de fleecevacht, lijkt op een schapenvacht. Deze vacht vergt vaak meer verzorging dan de fleecevacht. Onze Boke heeft ook de curly vacht.

 

Je kunt vanaf dat de pup bij je is, starten met het wennen aan de borstel (doe dit met een gewone borstel), de puppyvacht geeft nauwelijks klitten en zal de pup dus ook geen pijn doen. Het is ook aan te raden om de pup te laten wennen aan de doodle booster/waterblazer.

Vanaf 4 maanden kun je naar de salon komen voor de eerste kennismaking met mij, puppy gewenning.

De eerst knipbeurt vind plaats voor de vachtwissel (rond 6-7 maanden).
Daarna 1x per 10 weken

 

Vachtwissel: De vacht van de pup verandert als hij volwassen wordt, dit noemen ze de vachtwissel. De vachtwissel begint tussen de 7-8 maanden en duurt tot ongeveer 15 maanden. In deze periode is het borstelen en boosteren héél belangrijk

Om de vacht van de doodle mooi en gezond te houden:

·       1x per week goed laag voor laag uitborstelen. Dit kan je doen met een activet borstel (vanaf 4 maanden pas gebruiken). Bij veel klitten kan je bijv.Tangle repair spray gebruiken (makkelijker doorkambaar). Controleer na het borstelen met de activet borstel of er nog klitten in de vacht zitten, dit kun je het beste doen om met een kam met roterende pinnen door de vacht te gaan.

·       Het is ook aan te raden om een paar keer per week de doodle booster/ waterblazer te gebruiken om al te vuil uit de vacht te blazen en er komen dan minder klitten in de vacht.

Na de borstelbeurt kun je de vacht insprayen met een verzorgings-spray bijv. kristalolie om de haarschubben weer te sluiten. 
Deze verzorgingsproducten zijn onder andere te bestellen bij de webshop van 
Doodle-STER Landgraaf.

Na een goede doodle trimbeurt ziet jouw doodle er uit als een doodle en niet 
als een poedel. 
Mijn voorkeur gaat uit naar het knippen van de vacht en niet scheren, behalve als de vacht vol klitten zit.